Elementor Header
Privrednici su:

Pismo poslaničkoj grupi SRS,Zoranu Krasiću!

Pismo poslaničkoj grupi SRS,Zoranu Krasiću!

Poštovani gospodine,

Verujem da Vam je poznata činjenica da je Zakon o planiranju i izgradnji iz 2003 godine oduzeo stečena prava inženjerima i tehničarima zbog čega je Udruženje građevinskih inženjera Srbije-UGIS podnelo tužbu Ustavnom sudu R. Srbije i tražilo da sud određene članove zakona proglasi protivustavnim. UGIS još nije dobio odgovor ustavnog suda.

Takođe verujemo da Vam je poznato da će UGIS podneti tužbu pred sudom u Strazburu ukoliko Ustavni sud RS ne donese odluku kojom će proglasiti da su sporni članovi protivustavni ili ne donese odluku u nekom razumnom vremenskom roku a tada če mo tražiti finansisku odštetu od RS u iznosu od 500.000 EURA po osobi.

Po našim informacijama Vlada RS je uradila Nacrt zakona o izmena i dopuna zakona o planiranju i izgradnji i dostavila ga Skupštini RS na usvajanje. Pomenuti nacrt zakona, koji je vlada predložila, ne rešava naše problema nego ih još više komplikuje pa smo prinuđeni da na ovako loš predlog damo svoj amandman na član zakona 117 Zakona o planiranju i izgradnji. ( Uz ovo pismo prilažemo naš amadman. )

Ovaj naš amandman podržao je Savez građevinskih inženjera i tehni?ara Srbije i priključio ga svojim amandmanima koje su napisali na druge ?lanove zakona. Kratko rečeno ovaj naš amandman ima podršku celokupne stručne javnosti Srbije.

MOLBA

Molimo Vas da primite prestavnike UGIS kako bi mogli da Vas još jednom podsete na probleme koje pomenuti zakon proizvodi i na naše predloge koji nude rešavaje ovoh problema.

Molimo Vas da u skupšini, prilikom rasprave o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji podržite naš amandman na 117 član zakona.

Molimo Vas da prilikom skupštinske rasprave javno pročitate zahtev UGIS da Ministar za kapitalne investicije gospodin Velimir Ilić podnese ostavku. ( Zahtev prilažemo uz ovo pismo. )

Sa poštovanjem!

U Bečeju 01.11.05. god.

Predsednik UGIS-a
Ing Živojin Vujanović
069-155-41-22
Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top