Elementor Header
Privrednici su:

GRAĐEVINSAKA KOMORA

GRAĐEVINSAKA KOMORA
Poštovani!
Udruženje građevinskih inženjera Srbije – UGIS i udruženje Privrednici Srbije nude poslovnu saradnju Privrednoj komori Srbije na realizaciji projekta  Izmene zakona o planiranju i izgradnji sa ciljem stvaranja normalnih uslova za razvoj građevinske operative i formiranje Građevinske komore u okviru PKS.

alt

Građevinska operativa propada već 25 godina, zbog nerazumne ekonomske politike koju vodi Vlada R. Srbije, lošeg, nelogičnog i nedoređenog zakona o planiranju i izgradnji, pasivnosti PKS, IKS, i ćutanja: inženjera, preduzetnika.

Mi ne ćutimo! Mi smo napisali predlog zakona o planiranju i izgradnji, koji rešava ovaj problem i predlog zakona postavili na svoj sajt www.privrednicisrbije.rs

Mi predlažemo da Zakon o planiranju i izgradnji obaveže PKS, da formira Građevinsku komoru u okviru PKS, sa ciljem da Građevinska komora reši probleme u građevinskoj privredi!

šta GRAĐEVINSKA KOMORA radi ?

Građevinska komora štiti interese građevinske privrede, predlaže Vladi R. Srbije izmene zakona i propisa i izdaje sertifikate, građevinskim preduzećima i radnjama, koji potvrđuju da su preduzeća, preduzetničke radnje stručno, tehnički i finansijski sposobni da uspešno obavljaju određene poslove.

Ko mora imati sertifikat Građevinske komore?

Svi privredni subjekti, bez izuzetka, od vodoinstalatera kao najmanje organizacione jedinice u građevinskom sektoru, pa do Energoprojekta kao najveće organizacione jedinice, moraju imati sertifikat Građevinske komore koji pokazuje šta privredni subjekt može da radi.

alt

Šta predlažemo?

Da bi naterali vlast da donese predloženi zakon, potrebno je ovaj projekat prestaviti javnosti. Potrebo je projekat jednom mesečno, u skraćenoj verziji, objaviti u dnevnim novinama i održati konferenciju za štampu. To treba raditi jedanput mesečno, i to raditi, sve dok Vlada R. Srbije ne donese predloženi zakon.

Predlažemo da se udružimo! Mi imamo projekat, volju i znanje kako vlast naterati da prihvati naš predlog, a vi imate potreban novac za realizaciju ove ideje. Udruženi možemo doneti dobro gra?evinskoj privredni, inženjerima i Srbiji.

Još neki razlozi, zašto je u interesu PKS da finansira ovaj projekat?

  • Ako realizujemo ovaj projekat, opravdati ćemo smisao postojanja PKS! Ovakvo rešenje, koje danas imamo, je besmisleno, imamo PKS a nemamo privredu.
  • PKS, odnosno Građevinska komora, izdavale bi sertifikate privrednicima koji će napraviti red u građevinskoj privredi, a za tu uslugu naplaćivati će taksu i postati će samoodrživa!

Napomena!

Ostali deo projekta, dat će mo kad nas pozovete i počnemo dogovore o poslovnoj saradnji!

Sa poštovanjem.

    • Predsednik UGIS i
    • udruženja Privrednici Srbije
    • Vujanović Živojin građ. inž
    • 069-155-41-22
Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top