Elementor Header
Privrednici su:

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

Ovaj projekat pokazuje : Koliko je Srbija izgubila stanovnika u poslednjih 25 godina, i nudi rešenje: Kako zaustaviti umiranje Srbije, odnosno: kako podstaći rađanje i kako zaustaviti iseljavanje?

 U poslednjih 25 godina Srbija je izgubila oko 1.700.000 stanovnika ( milion i sedamsto hiljada stanovnika )

 • 1.000.000 ( milion ) stanovnika pobeglo je iz Srbije, zbog malih plata, a
 • 700.000 građana Srbije je više umrlo, nego što se rodilo.

Ovaj manjak od 1.700.000 građana je:

 • 1.700.000 radnika
 • 1.700.000 poreski obveznika, koji su Srbiji trebali da plaćaju poreze i doprinose.
 • 850.000 brakova.
 • 2.000.000 dece

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

GUBITAK IZRAŽEN U NOVCU !!!

Gubitak iznosi oko 1.350 milijardi eura ( Do ove brojke dolazimo, tako što bruto platu pomnožimo sa 12 meseci x 40 godina x 1.700.000 stanovnika ).

Ako pomenuti gubitak iskažemo u kilometrima autoputa ili u mostovima, onda je to:

 • 450.000 kilometara autoputa,( Prosečna cena kilometra autoputa u Srbiji je 3.000.000 eura )
 • 10.000 mostova kao što je most na Adi u Beogradu (Kažu da je most na Adi koštao 135. miliona eura )

GUBITAK NA NIVOU JEDNE GODINE!!!

Godišnje Srbija izgubi oko 100 hiljada stanovnika, Oko 65.000 pobegne iz Srbije zbog malih plata, a 35.000 više umre nego što se rodi. ( Uporedite ovaj gubitak od 100.000 stanovnika godišnje sa veličinom sledećih gradova: Kragujevac ima 180.000 stanovnika, grad Čačak ima 74.000, grad Leskovac ima 64.000 a grad Subotica ima 105.000 stanovnika. KATASTROFA, ZAR NE!!! )

Godišnji gubitak izražen u novcu je 79 milijardi eura ( Do ove brojke dolazimo, tako što bruto platu pomnožimo sa 12 meseci x 40 godina x 1.00.000 građana koje smo izgubili ).

Ako ovaj godišnji gubitak od 100.000 građana, odnosno 79 milijardi eura, uporedimo sa uštedom koju je Vlada R. Srbije napravila smanjenjem penzija, onda to izgleda ovako.  ZBOG LOŠE POLITIKE VLADA R. SRBIJE Srbija godišnje izgubi 100.000 građana i 79 milijardi eura, a Vlada R. Srbije godišnje uštedi 210 miliona eura, tako što smanji penzije. ( Ukupna ušteda ostvarena umanjenjem penzija za tri godine iznosi 75 milijardi dinara, procenjuju u Ministarstvu finansija Srbije. A to, izraženo u eurima, je 625 miliona eura.)

DNEVNI GUBITAK JE !!!

Dok mi sedimo i o ovom problemu razgovaramo, Srbija je izgubila oko 275 stanovnika.

 • 175 stanovnika je pobeglo u beli svet, a
 • 100 ih je više umrlo, nego što ih se rodilo.

Dnevni gubitak u novcu je 218 miliona eura ( Koliki je to novac, koliki je to gubitak, možemo shvatiti kad uporedimo ovaj dnevni gubitak sa dobitkom od prodaje sledećih preduzeća: RTB Bor prodat za 350 miliona eura, a PKB Beograd za 105 miliona eura )

Ove brojke pokazuju, da su ovi koji vode demografsku i ekonomsku politiku Srbije, napravili veću štetu Srbiji i Srpskom narodu nego NATO zemlje , koje su nas bombardovale.

Brojke pokazuju da sve dosadašnje: komisije, ministri i vlade ne znaju da reše ovaj problem, i da je potrebno tražiti nove ideje i nove ljude, koji će rešiti ovaj problem. Ako to ne uradimo, izgubiti ćemo i narod i državu.

Šta je Vlada R. Srbije uradila?

Vlada R. Srbije je formirala komisiju koja je imala zadatak da reši ovaj problem.

Ovo je ta famozna komisija!!!

Vlada R. Srbije je, 26.12.2016 godine formirala Saveta za populacionu politiku, komisiju u sastavu: ministri Slavica Đukić Dejanović , Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević, Dušan Vujović, Goran Knežević, Vanja Udovičić, Vladan Vukosavljević, Ana Brnabić i Zorana Mihajlović, Predsednik SANU Vladimir Kostić itd sa ciljem da nađu rešenje za ovaj problem. Da zaustave negativan trend u populacionoj politici, da se zaustavi umiranje Srbije.

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

Šta je pomenuta komisija uradila, šta je uradila Ministar Slavica Đukić Dejanović?

Za svoj mandat od 4 godine, ministarka Slavica Đukić Dejanović i pomenuta komisija uradili su:

 1. Uradili su analizu pod imenom, Da bi nas bilo ovoliko, koliko nas sad ima, potrebno je da:
    1. 11 % žena, da rodi 1 dete,
    2. 43 % žena, da rodi 2 deteta, i
    3. 46 % žena, da rodi 3 deteta.
 1. Uradili su reklamni spot „Rađaj ne odgađaj“ 

Stičem utisak, da su ova komisija i ova ministarka imali zadatak da ništa ne urade, na podsticanju rađanja i zaustavljanju iseljavanja. 

Za vreme mandata ministarke Slavice Đukić Dejanović, Srbija je izgubila oko 400.000 građana, 240.000 se iselilo a 160.000 građana više je umrlo nego što se rodilo. 

Ni sadašnji ministar ništa nije bolji, isti je kao prethodni. Za vreme njegove vlasti, za 2 godine, Srbija je izgubila 200.000 građana, 100.000 građana se iselilo a 100.000 građana je više umrlo, nego što se rodilo.

Zbog gore pomenute činjenice, neznanja i neodgovornosti nadležnih organa, ja Vujanović Živojin građevinski inženjer iz Bečeja, rešio sam da napišem projekat koji će rešiti ovaj problem. Projekat nosi ime: SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE? 

KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE?

Šta treba uraditi?

Potrebno je doneti zakon koji će:

 • USPORITI ISELJAVANJE i
 • POSTAĆI RAĐANJE

Koje zakone treba doneti?

POTREBNO JE POPRAVITI POSTOJEĆE I DONETI NOVE ZAKONE !!!, Potrebno je sa zakonima izgraditi sistem, koji će funkcionisati u narednih 100 godina!!!

Potrebno je:

 1. Potrebno je zakonima izgraditi novi ekonomski sistem, sistem koji će za tri godine obezbediti PROSEČNU NETO PLATU OD 1.000 EURA.Samo prosečna plata od 1.000 eura zaustavlja iseljavanje i umiranje Srbije i naroda.

Mnogi čitaoci, reći će, ovo nije moguće. Nije moguće, ako razmišljamo kao naši „ekonomski eksperti“ koji su izgradili postojeći ekonomski sistem koji je uništio Srbiju. Mi znamo da je moguće i zato predlažemo Vladi R. Srbije sledeće:

Predlažem Vlada R. Srbije da RASPIŠE JAVNI KONKURS ZA PRIKUPLJANJE IDEJA I PROJEKATA, projekata koji će dovesti do razvoja domaće proizvodnje koja će obezbedi prosečnu neto platu od 1.000 eura.

NAPOMENA!!!

Mi imamo projekte koji nude rešenje konkretnog problema, i koji mogu pomoći ostvarivanje zadatog cilja, da za 3 godine u Srbiji bude prosečna neto plata od 1.000 eura. Pogledaj sajt Privrednici Srbije.  www.privrednicisrbije.rs

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 1. Treba popraviti „Zakon o izboru narodnih poslanika R. Srbije“ i zakone o izbornu narodnih poslanika u skupštinu APV i zakona o izboru odbornika u skupštinama opština, gradovima i gredu Beogradu.

U postojeći zakon, dodati nove članove zakona koji propisuje, da u skupštine moraju biti izabrani kandidati koji imaju 1, 2. 3 i više dece. Odnosno da u skupštine moraju zadovoljiti sledeći uslov: 4 % zaposlenih ne mora imati decu, 10 % zaposlenih mora imati 1 dete, 42% zaposlenih mora imati 2 dece i 44% zaposlenih mora imati 3 ili više dece.

 1. Treba popraviti „Zakon o izboru vlade R. Srbije“ i zakone o izbornu vlade APV i zakona o izboru vlasti u APV, opštinama, gradovima i gredu Beogradu.

U postojeći zakon, dodati nove članove zakona koji propisuje, da u izvršnu vlast moraju biti izabrani kandidati koji imaju 1, 2. 3 i više dece. Odnosno, prilikom izbora izvršne vlasti mora se zadovoljiti sledeći uslov: 4 % zaposlenih ne mora imati decu, 10 % zaposlenih mora imati 1 dete, 42% zaposlenih mora imati 2 dece i 44% zaposlenih mora imati 3 ili više dece.

 1. Treba doneti zakon o zapošljavanju službenika u državnu upravu, javna preduzeća i državne ustanove ( ovde se misli na sve radnike koji primaju posredno ili neposredno platu iz budžeta R. Srbije, APV , gradova, opština, sudova, javnih preduzeća, RTS, RTV, i ostalih), koji će propisati.

Zakonom propisati, da u gore pomenutim preduzećima, ustanovama, službama, mogu biti zaposlena lica koja imaju 1, 2. 3 i više dece. Odnosno da mora zadovoljiti sledeći uslov: 4 % zaposlenih ne mora imati decu, 10 % zaposlenih mora imati 1 dete, 42% zaposlenih mora imati 2 dece i 44% zaposlenih mora imati 3 ili više dece.

Napomena!!! Iz ovog zakona se izuzimaju samo: zaposleni kao profesionalni vojnici i policajci zaposleni u specijalnoj jedinici – žandarmeriji. Oficiri i podoficiri vojske R. Srbije i policije, moraju ispuniti gore pomenuti uslov)

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 1. Treba doneti zakon o oporezivanju momaka i devojaka, koji nisu u braku.

Zakonom propisati da, neoženjeni muškarci i neudate žene, koji su stariji od 25 a mlađi od 55 godina, obavezni su da plaćaju porez u visini 10% od svoje neto zarade.

Neoženjeni muškarci i neudate žene, koji nisu u radnom odnosu, obavezni su da plaćaju porez u visini od 10% od minimalne neto zarade u R. Srbiji.

Zakonom propisati da dug, po ovom zakonu, ne može zastariti, i on se može naplatiti od nasledstva i od imovine koju poseduje lice.

Porez ne plaćaju razvedeni muškarci i žene, koji imaju decu.

Ceo prihod po ovom zakonu je, prihod Agencije za povećanje nataliteta.

 1. Doneti zakon o povraćaju uloženih sredstava u školovanjelica koja odlaze u inostranstvo, da tamo žive i rade. Zakonom propisati, da su ova lica obavezna da vrate državi sva uložena sredstva u njihovo školovanje, uvećana za minimalnu bankarsku kamatu.

Ceo prihod po ovom zakonu je, prihod Agencije za povećanje nataliteta.

PITAM!!!

Da li je potreban ovaj predloženi zakon? 

ODGOVOR!!!

Jeste!

Dokaz! Na medicinskom fakultetu, na petoj godini, 92% studenata planira da po završenom fakultetu i završenom stažiranju odu u Nemačku da rade. Zbog tih planova, sva pomenuta deca idu na privatne časove nemačkog jezika.

Pitam! Da li siromašna Srbija treba da školuje svoju decu za potrebe bogate Nemačke?

Primer!!! Nemačka je u periodu od 2000 do 2015 godine, u Srbiju uložila 1,6 milijardi eura i na tom ulaganju zarađuje, a Srbija je u tom periodu, samo u zdravstvo Nemačke, uložila 360 miliona eura, a da joj se od tog ulaganja neće vratiti ni jedan euro. Samo školovanje zdravstvenih radnika, doktora i medicinskih sestara, koji su otišli u Nemačku, Srbiju košta 360 miliona eura. )

 1. Doneti zakon o oporezivanju šunda u visini od 20%.  Predlažemo da se uvede i treća stopa PDV poreza, u iznosu od 40% za: proizvodnju, emitovanje i distribuciju muzike, TV emisija, filmova i štampe.

Imenovala bi se komisija, koja bi određivala šta je šund. ( Kako formirati komisiju, i ko može biti član te komisije, objasniti ćemo u detaljnoj razradi projekta. )

Šund je:

7/1.  SVE RIJALITI PROGRAME ( FARMA, DVOR, ZADRUGA ITD ),

7/2.  TV EMISIJE , U KOJIMA SU PROMOVIŠU PEVAČI I PEVALJKE, STARLETE, KRIMINALCI I.T.D,

7/3.  DNEVNE I NEDELJNE NOVINE ( TAKOZVANA ŽUTA ŠTAMPA ),

7/4.  LOŠA MUZIKA,

7/5.  LOŠI FILMOVI ITD.

Ceo prihod po ovom zakonu je, prihod Agencije za povećanje nataliteta.

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 1. Doneti zakon o napuštanju dece. Doneti zakon koji će omogućiti majkama i očevima da svoje dete mogu napustiti bez krivične odgovornosti, pod uslovom da ga ne mogu izdržavati i da dete ostave u policijskoj stanici, bolnici ili u domu zdravlja. ( Javno pozvati majke i očeve da svoje bebe ne ostavljaju po parkovima i kontejnerima, već da ih donesu na gore pomenute adrese. )

Ukoliko majka ili otac ostave lične podatke o sebi, onda stiču pravo da pod određenim uslovima mogu svoje dete viđati, pa možda i vratiti, a ukoliko ne ostave podatke, onda nemaju nikakva prava i ne mogu dete viđati.

Zakonom obavezati učitelje i nastavnike, u osnovnim i srednjim školama, da su obavezni da informišu nadležne organe, da li deca ( primaoci socijalne pomoći i dečijeg dodatka ) idu u školu i da li su zapuštena. Ukoliko dete ne ide u školu ili je zapušteno, nadležni organ je obavezan: da obustavi davanje socijalne pomoći i dečijeg dodatka i da pokrenu postupak zaštite interesa deteta.

Zakonom propisati da je policija obavezna, da decu koja prose ili lutaju, sklone u privremeni smeštaj u bolnicu ( u bolnici imaju smeštaj i hranu ), i da o tome informiše centar za socijalni rad, koji je obavezan da proveri stanje i da zaštiti dete.

Primer iz života!!!

Večernje novosti!

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 Ispred novosadske bolnice Betanija pronađena beba u torbi!

NOVI SAD – U Majevičkoj ulici u Novom Sadu, nedaleko od porodilišta, u petak oko 10 sati, pronađeno je ostavljeno novorođenče. Beba se nalazila u putnoj torbi, a otkrila je slučajna prolaznica i odmah obavestila lekare iz obližnje Klinike za ginekologiju i akušerstvo, poznatiju kao Betanija. Lekari su, kako saznajemo, odmah otrčali do mesta gde se nalazila torba…..

Napomena!!!

Samo zbog ovog slučaja, treba prihvatiti naš, gore pomenuti predlog zakona. Odnosno, treba doneti zakon koji će omogućiti majkama i očevima da svoje dete mogu napustiti bez krivične odgovornosti, pod uslovom da ga ne mogu izdržavati i da dete ostave u policijskoj stanici, bolnici ili u domu zdravlja.

 1. Treba doneti zakon o osnivanju agencije „Agencije za povećanje nataliteta“( u daljem tekstu agencija )

Agencije za podsticaj rađanja

Šta je posao agencije?

Agencija ima zadatak da zaustaviti umiranje države i naroda. Da za 3 godine dovede do nultog priraštaja, to znači da za 3 godine bude broj rođenih beba jednak broju umrlih deda i baba, a za 5 godina da bude pozitivan priraštaj, to jeste da 37.000 beba bude više rođeno nego što umre deda i baba.

Agencija prikuplja informacije o demografskim kretanjima u državi, nudi određena rešenja, piše predloge zakone i predlaže ih Vladi R. Srbije na razmatranje.

Agencija prikuplja sredstva, koja su propisana ovim zakonima.

Agencija troši sredstva, za pomoć porodicama sa decom, kako je propisao ovaj zakon.

Ko upravlja agencijom?

Agencijom upravlja skupština agencije koja ima 51 člana, i biraju se iz redova članova agencije po principu uslovnog glasa, na osnovu javno objavljenog programa rada na sajtu agencije. ( Uslovni glas znači da se on može povući i dati drugom kandidatu, a to znači da izabrani član skupštine može izgubiti dobijeno poverenja birača i funkciju člana skupštine. )

Pravo da biraju i da budu birani imaju članovi agencije koji su redovno plaćali članarinu.

Skupština agencije!!!

Skupština agencije mora da zadovolji sledeće:

9/1.  Izabrani članovi skupštine agencije, moraju biti članovi agencije i da su redovno plaćali članarinu, da su sa cele teritorije R. Srbije, srazmerno broju stanovnika. ( Na primer!! Ako se neko bira iz Vranja ili Subotice, onda on mora da stanuje u Vranju ili Subotici. )

9/2.  Skupštinu čini, 50% žena i 50% muškaraca.

9/3  Skupštinu čine: 11% roditelji koji imaju jedno dete, 43 % roditelji koji imaju 2 dece i 46% roditelji koji imaju 3 dece i više.

9/4  Kao garanciju, da će posao član skupštine agencije raditi odgovorno, savesno i po zakonu, izabrani članovi skupštine agencije moraju da založe hipoteku u iznosu od 30.000 eura.

9/5.  Plata članova skupštine agencije je u visini plate narodnih poslanika Skupštine R. Srbije.

Upravni odbor!!!

Upravni odbor broji 7 članova, 6 članova bira skupština agencije po principu uslovnog glasa, na osnovu javno objavljenog programa rada, na sajtu fonda, a 7 člana skupštine imenuje autor ovog projekta.

Upravni odbor agencije mora da zadovolji sledeće:

9/6.  Upravni odbor čine 4 žene i 3 muškarca.

9/7.  Upravni odbor čini: 1 član koji ima jedno dete, 3 člana koji ima 2 dece i 3 člana koji imaju 3 dece i više .

9/8.  Kao garanciju, da će posao član upravnog odbora agencije raditi odgovorno, savesno i po zakonu, izabrani članovi upravnog odbora agencije moraju da založe hipoteku u iznosu od 50.000 eura.

9/9.  Plata članova upravnog odbora agencije je, u visini plate ministara Vlade R. Srbije i imaju pravo na godišnji bonus, koji ukupno može da iznosi do 2 posto od ostvarenog profita agencije.

Izbor direktora agencije !!!

Direktora agencije bira upravni odbor na osnovu programa rada.

9/10.  Kandidati za direktora agencije, svoj program rada javno objavljuje na sajtu agencije.

9/11.  Izabrani direktor agencije, mora da založi hipoteku u vrednosti od 200 hiljada eura, kao garanciju da će fond raditi po zakonu.

9/12.  Plata direktora agencije je u visini plate Predsednika Vlade R. Srbije i ima pravo na godišnji bonus, koji je do 2% od ostvarenog profita agencije.

 Autor projekta ima pravo na godišnji bonus u iznosu od 2%, od ostvarenog profita.

Kako se finansira agencija?

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

Agencija se finansira iz sledećih izvora:

9/13  Od poreza koji plaćaju neženje i udavače ( Tačka 5 ovog projekta ) je prihod fonda).

9/14.  Od članarine. Svaka porodica, na dobrovoljnoj bazi, postaje član fonda, i kao član fonda obavezna je da plaća članarinu u minimalnom iznosu od 1.000 dinara godišnje. Samo članovi fonda, koji redovno plaćaju članarinu, mogu da dobiju pomoć od fonda, da biraju članove skupštine fonda i da budu birani.

9/15.  Od kazni koje plaćaju građani. Doneti zakon po kome će 30% prihoda od svih novčanih kazni, po svim osnovama, biti prihod ovog fonda.

9/16.  Od dela profita koji ostvare preduzeća i preduzetnici. Doneti zakon po kome će sva preduzeća i preduzetnici, koji ostvare veći profit od 50.000 eura, na godišnjem nivou, biti obavezni da fondu plate 0,5% profita, a ona preduzeća i preduzetničke radnje koje ostvare veći profit od 1.000.000 eura , obavezni su da plate 1% profita. Ove obaveze prema fondu ne mogu biti oporezovane od strane države.

9/17.   Od povraćaja sredstava za školovanje, koja vraćaju građeni koji su otišli u inostranstvo da rade. Sva sredstava koja se naplate po ovom zakonu ( Tačka 6 ovog projekta ) su prihod ovog fonda.

9/18.  Od kladionica i igara na sreću. Doneti zakon, po kome će sve kladionice i svi organizatori igara na sreću, biti obavezni da 5 % prihoda uplate fondu.

9/19.  Iz budžeta R. Srbije. Vlada R. Srbije, i Vlada APV, kao i vlasti opština, i gradova će obezbediti deo sredstava za ovaj projekat.

9/20.  Donacije. Direktor agencije, obavezan je da osmisli kampanju za promovisanje ovog projekta i da skuplja donatore.

Kako se troše sredstva agencije?

Agencija prikupljena sredstva troši na sledeći način:

9/21.  40% prikupljenih sredstava troši se, na podsticanje preduzetništva i zapošljavanje članova agencije.

9/22.  25% prikupljenih sredstava troši se, na sufinansiranje troškova dece članova agencije ( dečiji dodatak, pelena, garderoba, )

9/23.  20% prikupljenih sredstava, troši se na kreditiranje kupovine kuća i stanova.

9/23.  10% prikupljenih sredstava, troši se na stipendiranje dece članova fonda.

PREDLOG!!!

Predlažem: Predsedniku R. Srbije, Predsedniku Vlade R. Srbije i nadležnom ministru da imenuje ing. Vujanović Živojina za privremenog rukovodioca ovog projekta.

Ukoliko prihvatite ovaj projekat i za privremenog rukovodioca ovog projekta postavite ing. Vujanović Živojina dobit će te:

 1. ZA 90 dana, imaće te detaljno razrađen projekat i predlog svih pomenutih zakona spremni za skupštinsko zasedanje.
 2. ZA GODINU DANA REALIZOVAT ĆU OVAJ PROJEKAT U CELOSTI, bit će konstituisana skupština agencije, izabran upravni odbor i izabran direktor.
 3. ZA 3 GODINE, SA DANAŠNJEG NEGATIVNOG  PRIRASTA OD – 38.000 STANOVNIKA PRETVORITI ĆEMO U  NULTU STOPU,
 4. ZA 6 GODINA, SA DAŠNJEG NEGATIVNE STOPE PRIRASTA OD – 38.000 STANOVNIKA PRETVORITI ĆEMO U POZITIVAN PRIRASTOD + 38.000 STANOVNIKA.  

Šta još možemo uraditi, da zaustavimo iseljavanje i da podstaknemo rađanje?

Vlada R. Srbije može i treba da osnuje agenciju  ŠTA I KAKO PROIZVODITI?  PROJEKAT: SRPSKA AGENCIJA ZA PODSTICANJE PROIZVODNJE – SAPP koja će: pomoći razvoj domaće industrijske proizvodnje, razvoj domaćeg preduzetništva, zaustaviti iseljavanje i podsticati rađanje.

Projekat možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs na priloženom linku!

PROČITAJ

ŠTA I KAKO PROIZVODITI?

Takođe, Vlada R. Srbije može i treba da osnuje agenciju  ISTINA O SRPSKOM DOPRINOSU RAZVOJU SVETSKE CIVILIZACIJE koja će pomoći razvoj samopoštovanja, a to će pomoći u podsticanju rađanja i zaustavljanju iseljavanja.

Projekat možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs na priloženom linku!

PROČITAJ    

ISTINA O SRPSKOM DOPRINOSU RAZVOJU SVETSKE CIVILIZACIJE

Predsednik Srbije može zamoliti naše tajkune da uzmu aktivno učešće u rešavanje ovog problema.

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 1. Predlažem Predsedniku R. Srbije da zamoli naše tajkune, koji su zaradili više od 5.000.000 eura, da svako od njih u nekom selu, izgradi svoj ranč-salaš. Na tom ranču-salašu da zaposle minimum jednu porodicu sa dosta dece, da organizuje proizvodnju ( Na primer: farma svinja, pilića, junadi, proizvodnja voća, povrća, cveća itd. ) da izgradi kuću od 100 m2 i da u nju nastani tu porodicu.

Verujem da u Srbiji ima 2.000 tajkuna koji su zaradili više od 5.000.000 eura i da bi oni uložili 500.000 eura u gore pomenuti ranč-salaš, ukoliko bi ih Predsednik Srbije zamolio.

Na ovom projektu, tajkuni bi zaradili, ne toliko koliko oni mogu zaraditi u svojoj branši, ali bi zaradili, zaposlili bi jednu porodicu, pomogli razvoju sela, u narodu bi promenili sliku o sebi i popravili demografsku sliku Srbije.

Računica!!!

Pretpostaviti ćemo, da će svih 2.000 tajkuna napraviti farmu svinja, pa da vidimo, šta će Srbija dobiti!

Srbija bi dobila:

10/1.  dobila bi 2.000 malih farmi, kapaciteta 2.000 tovljenika godišnje. ( Jedan radnik opslužuje 1.000 tovljenika. )

10/2.  dobila bi 4.000.000 tovljenika godišnje. U ovom slučaju, imali bi šta da izvezemo u Rusiju.

10/3.  Zaposlila bi 4.000 radnika

10/4.  Dobili bi 2.000 savremenih kuća, u kojima bi se čuo dečiji smeh. Deca tajkuna bi se učila, kako voleti svoj narod, svoju državu, biti odgovoran a pri tome zaraditi.

10/5.   Ove farme bi oko sebe okupile lokalne seljake. Selo bi dobilo šansu da preživi.

10/6.   Tajkuni bi dobili poverenje građana, što je izuzetno važno.

Napomena!!!

Ovaj projekat je posebno obrađen i nalazi se na sajtu Privrednici Srbije.

 1. Vladi R. Srbije, u saradnji sa privatnim agencijama, može i treba da pomogne neženjama i udavačamada nađu sebi partnera.

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

Po zvaničnim informacijama, u Srbiji ima oko 260.000 neženja , i ovo je veliki problem ovih momaka, devojaka i države Srbije.

Ovih 260 hiljada neženja je, 260 hiljada brakova i 600 hiljada dece.

Mnogima se neće svideti ovaj moj predlog! Reći će, država ne treba da se meša u ljubav. Ja sam mišljenja da država trba i može da pomogne neženjama i udavačama da nađu svog partnera.

Predlažemo Vladi R. Srbije da podstakne razvoj agencija koje povezuje ljude i da ih finansijski pomogne. ( Na primer : mladenci bi dobili svadbeni poklon, a agencija, za svaki sklopljeni brak dobila bi određenu sumu novca od države.)

Država, odnosno Agencija za povećanje nataliteta, pomogla bi agencijama za povezivanje ljudi, da se iz određenih zemalja dovedu mlade koje bi pristale da žive na selu, na primer iz Vijetnama, )

Država bi preko agencija za povezivanje ljudi, organizovala susrete neženja i udavača i učestvovala bi u finansiranju tih susreta.

NAPOMENA!!!

Poštovani čitaoci! Hvalite i kritikujte ovaj moj projekat, uporedite ga sa projektom koji je napravila Vlada R. Srbije i ocenite koji je bolji!!! Nažalost, nećete moći uporediti ovaj projekat sa vladinim projektom jer nadležni ministri Vlada R. Srbije nisu napisali nikakav projekat.

ZAKLJUČAK!!!

Ovo što Srbija svake godine gubi 100.000 stanovnika je katastrofa, zato mi moramo pokušati da nešto uradimo.

Vladi R. Srbije ne vredi slati ovakve projekte niti o problemu pričati na nekim okruglim stolu, oni to ne slušaju i ne razumeju, oni razumeju samo broj glasova na izborima.

Predlažem da mi koji prepoznajemo ove probleme, da pokušamo da se organizujemo, da kroz GRAĐANSKU INICIJATIVU ovaj projekat pretočimo u predlog zakona i da to predložimo Skupštini na usvajanje. ( Potrebno je skupiti 30.000 potpisa, da bi zakon ušao u skupštinsku proceduru.)

Da bi uspeli, da bi naterali vlast da po ovom projektu osnuje pomenutu agenciju potrebno je ovaj projekat prestaviti javnosti po principu plaćenog oglasa, naći sponzore, i napraviti organizaciju, koja će prikupiti potpise građana za građansku inicijativu donošenja pomenutog zakona.

Ako počnemo pričati na ovaj način i pokrenemo građansku inicijativu, imamo šanse da nešto uradimo. IMAO ŠANSU DA ZAUSTAVIMO UMIRANJE SRBIJE.

Narode moj, toliko od mene!!!

POMOZI SEBI I SRBIJI!!! PROSLEDI OVAJ PROJEKAT PRIJATELJU I POZNANIKU!!!

SRBIJA UMIRE! KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE ?

 • Autor projekta:
 • Vujanović Živojin
 • 069-155-41-22

 

Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top