Elementor Header
Privrednici su:

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

RTS i RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV ?

Ovaj projekat pokazuje, kako takozvani javni servisi RTS i RTV ponižava i pljačka građane R. Srbije uz pomoć zakona koji je donela Skupština R. Srbije na predlog vlade R. Srbije i nudi rešenje, kako ukinuti pomenuti zakon, vratiti dostojanstvo građanima i malim privrednicima, zaustaviti pljačku i kako urediti oblast državnih televizija na logičan način.

Ovaj zakon pod hitno treba ukinuti, jer vređa inteligenciju, ubija logiku, proizvodi korupciju-kriminal, pokazuje narodu kako pojedinci mogu dobro da žive a da ne rade. Zakon tera građane de plaćaju dodatni porez, zvani TV pretplata, zato što gledaju RTS i RTV, a onim građanima koji ne gledaju pomenute televizije, uveo je porez-pretplatu zato što ne gledaju državne televizije.

 Mnogi građani R. Srbije iz revolta neće da plaćaju TV pretplatu, jer ne gledaju RTS i RTV, stvaraju sebi dugove, a jednog dana vlast će prodavati njihovu imovinu da bi dugove naplatila. Zbog nepravde i nepoštovanja logike, može neko uzeti pravdu u svoje ruke, zbog izgubljene imovine može sebi presuditi samoubistvom, ili nekom nedužnom službeniku, koji je zadužen da sprovede zakon u delo.

 Koliko je rukovodstvo RTS i RTV nesposobno i neodgovorni, govori podaci o broju zaposlenih u tim javnim preduzećima. U RTS zaposleno je preko 4.000 radnika, u RTV preko 1.200 radnika dok u komercijalnim radio-televizijama RT B92 zaposleno je 357 radnika a u TV Avali zaposleno je 132 radnika ( Podaci o broju zaposlenih u TV Avali i RT B92 uzet iz Agencije za privredne registre-APR. ). Kad uporedimo ove podatke: da je u RTS + RTV zaposleno 5.200 radnika a u RT B92 + RT Avala zaposleno 485 radnika što znači da RTS i RTV ima 10,7 puta više zaposlenih a to opet znači da tamo 90% ljudi ništa ne radi, možda i ne dolaze na posao, a primaju platu. Ovo se može razumeti kao pljačka naroda i malih privrednika, i kao organizovani kriminal.

Dokaz pljačke:

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

Kolika je velika pljačka građana, nesposobnost i nestručnost rukovodstvo RTS i RTV pokazujemo sledećom računicom.

Po izjavama generalnih direktora RTS i RTV, višak zaposlenih je oko 3.000 radnika, a po našoj računici preko 4.000. Za ovu našu računicu, uzet ćemo njihove podataka, da je u državnoj RT višak 3.000 radnika.

Računica = 3000 radnika više zaposlenih x 600 eura prosečna plata radnika x 1,63 porezi i doprinosi x 12 meseci x 10 godina = 352.080.000 eura ( trista pedeset miliona eura ) a to je u vrednost 7 mostova preko Dunava kod Bečke ili vrednost dva mosta kao što je ovaj novi most na Adi  u Beogradu.

Mnogi čitaoci iz solidarnosti prema radnicima, postaviti će pitanje!!! A gde će ovih 3000 radnika da radi ?

Na ovo pitanje treba da odgovori rukovodstvo RTS, RTV i vlast. Ne treba da sakrivaju istinu i svoje neznanje od javnosti. Oni su, zbog svog neznanja, omogućili svojim prijateljima i poslušnicima da dolaze na posao a da ništa ne rade, ( 3000 radnika ) a za finansiranje njihovih plata uveli su obaveznu TV pretplatu. Ovaj nelogični porez plaćaju: penzioneri koji imaju penziju od 10.300 dinara, radnici koji imaju platu od 20.000 dinara i mali privrednici koji jedva preživljava.

Ovako drugi pišu o ovom problemu. Citat iz Blica od 24.01.2012 god.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/303232/RTS-na-sudu-goni-300-Cacana-koji-nisu-placali-TV-pretplatu

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

RTS na sudu goni 300 Čačana koji nisu plaćali TV pretplatu

Tanjug | 24. 01. 2012. – 12:22h | Foto: M. Jankovi? | Komentara: 180

Radio-difuzna ustanova RTS predala je Osnovnom sudu u Čačku predloge da se dozvole izvršenja protiv 300 dužnika iz ovog grada koji nisu plaćali televizijsku pretplatu. Predlozi su podneti na osnovu verodostojnih izvoda iz poslovnih knjiga, koji glase na “Elektro Srbiju” i RTS, rekla je portparol Osnovnog suda Tatjana Kandić?.  Završen citat!

PITAMO REDSEDNIKA VLADE R. SRBIJE!!!

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

Poštovani gospodine predsedniče, zašto ne ukinete ovaj zakon koji omogućava da činovnici državnih televizija ponižavaju, maltretiraju i pljačkaju građane i male privrednike R. Srbije. Građani će smatrati, da ste Vi i stranka kojoj pripadate, odgovorni što se ovaj zakon ne ukine i prekine ponižavanje i pljačkanje.

Poštovani gospodine predsedniče, da li je logično da penzioner sa penzijom od 10.300 dinara plaća porez-TV pretplatu a ne gleda RTS već gleda TV Pink. Dobar deo radnika, na tim televizijama,  ne dolazi na posao a prima platu. Priču, da u državnim televizijama ima mnogo radnike koji ništa ne rade, ne dolaze na posao, a primaju platu, potvrđuje sledeća činjenica. U  RTS i RTV imaju 10 puta više zaposlenih, nego što imaju dve komercijalne televizije RT B92 i TV Avala, ovi podaci, o broju zaposlenih, uzeti su iz APR i iz intervjua direktora državnih televizija.

Gospodine predsedniče, šta se dešava, ako neko od 300 tuženih građana Čačka ne dozvoli da mu se fenduje-oduzme njegova imovina za naplatu duge, po osnovu ne plaćanja TV pred plate, i tu imovinu bude branio.

Po kojoj logici, Vi terate građane i male privrednike da plaćaju TV pretplatu, i ako nemaju televizor.

PREDLAŽEMO VLADI R. SRBIJE!!!

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

Na osnovu gore iznetog tražimo od Vlade R. Srbije da:

 1. Da ukine TV pretplatu, odnosno da ukine zakon po kome su građani Srbije obavezni da plaćaju TV pretplatu.
 2. Da donese zakon koji će omogućiti, da se državne televizije RTS i RTV finansiraju iz budžeta R. Srbije maksimalno do 50% svojih potreba, a ostatak da ostvare na tržištu.
 3. Da donese zakon, koji će propisati maksimalni broj zaposlenih u RTS i RTV.Broj zaposlenih na RTS dobija se tako što se broj zaposlenih u komercijalnim televizijama sabere i to podeli  sa  5 ( pet ) i pomnoži sa 1,6 ( jedan zarez šest ). Formula : RTS broj zaposlenih = ( RT Pink + RT B92 + RT Prva + TR Avala + RT Hepi )/5 x1,6

Broj zaposlenih u RTV ne može biti veći od prosečnog broja zaposlenih, koje imaju komercijalne televizije sa regionalnom frekvencijom.

 1. Da se donese zakon, koji će RTS i RTV nazvati logičnim imenom, državna televizija, a ne nekakvim javni servis u vlasništvu građana Srbije. Jasno odredi, ko upravlja državnom televizijom ( Pri donošenju zakona koristiti logiku. )
 2. Kako se bira upravni odbor državne televizije?

Državnim televizijama upravlja upravni odbor, koji ima 7 članova, koga biraju narodni poslanici.

Upravni odbor RTS bira narodna skupština R. Srbije, a Upravni odbor RTV bira skupština APV, između više kandidata i na osnovu javno objavljenog programa rada.

Sastav upravnog odbora mora odgovarati sastavu skupštine, a to znači da u upravni odbor ulaze predstavnici opozicionih stranaka. Svaki član upravnog odbora, ima onoliko glasova koliko ima njegova podrška u skupštini.

Kao garanciju, da će posao član upravnog odbora RTS, RTV raditi odgovorno, savesno i po zakonu, izabrani članovi upravnog odbora moraju da založe hipoteku u iznosu od 100.000 eura.

Plata članova upravnog odbora je u visini plate ministara Vlade R. Srbije, i imaju pravo na godišnji bonus u iznosu do 2 posto od ostvarenog profita.

 1. Kako se bira direktor RTS i RTV?

Direktora RT bira upravni odbor, na osnovu programa rada. Kandidati za direktora RT, svoj program rada javno objavljuje na sajtu RT.

Kao garanciju da će posao direktora raditi po zakonu i usvojenom programu, izabrani direktor RT, mora da založi hipoteku u vrednosti od 200 hiljada eura.

Plata direktora RT je kao plata Predsednika Vlade R. Srbije, i ima pravo na godišnji bonus od 2% od ostvarenog profita.

 1. Uređivanje TV programa?

Da donese zakon, koji će obavezati sve televizije sa nacionalnom frekvencijom, da su obavezne da obezbede besplatni medijski prostor za opozicione stranke i udruženja, po sledećem modelu!!

 • Parlamentarnoj opoziciji obezbediti TV emisiju, jedanput mesečno, u trajanju od 30 minuta. Stranke same uređuju TV emisiju.
 • Van-parlamentarnim strankama i udruženjimakoja se ne finansiraju iz inostranstva,obezbediti TV emisiju, jednom mesečno, u trajanju od 15 minuta. Stranke i udruženja sami uređuju TV emisiju.

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

Obrazloženje predloga!!!

Ako građani R. Srbije imaju mogućnost da gledaju komercijalne televizije besplatno, ne vidimo nikakav razlog da se plaća TV pretplata RTS i RTV.

RTS i RTV treba da se nazovu logičnim imenom, državna televizija, i da njima posredno upravlja Skupština R. Srbije, preko svojih članova upravnog odbora. a što je logično. Ako Skupština ne preuzmu kontrolu i upravljanje državnim medijima, onda će to uraditi neki nepoznati centri moći, a to opet znači da partije beže od političke odgovornosti.

Znam da će ovaj naš predlog napasti mnoge ne vladine organizacije. One imaju interes da ostane ovakvo rešenje, jer lakše mogu da sprovode svoje politike.

Razlog, zašto mali privrednici Srbije treba da povedu akciju za  ukidanje zakona o obaveznoj TV, leži u činjenici da mali privrednici posredno plaćaju ovaj nerad. Ako uspemo, uz pomoć građana, da ovaj zakon ukinemo i zakon koji je dao pravo udruženju SOKOJ da ubira porez, tada ćemo stvoriti osnov, da se i u druge zakone uvede logika. Logični zakoni  će stvoriti uslovi za razvoj mele privrede i preduzetništva u Srbiji, a to nam je potrebno, ko davljeniku vazduh.

Napomena!!!

Ovaj projekat je napisan 2012 godine i poslat: nadležnim organima, Predsedniku Vlade R. Srbije Mirku Cvetkoviću, Predsedniku R. Srbije Borisu Tadiću, svim ministrima, svim narodnim poslanicima i svim strankama. Nažalost, ni vlast ni opozicija nisu reagovale na ovaj predlog 2012 godine, a ne reaguju ni danas 2023 godine.  DS je donela ovaj zakon o RTS 2012 godine, a danas se žale na rad RTS i RTV

Iz dosadašnjeg iskustva, može se zaključiti da su: i vlast i opozicija isti, oni ne žele da se problem informisanja i državne televizije reši na logičan način, oni žele monopol nad informisanjem, a to njihovo ponašanje proizvodi nestabilnost u Srbiji.

 NAPOMENA!!!

MI SMO OVAJ PROJEKAT NAPISALI I OBJAVILI!!!    ŠTA STE VI URADILI????

POMOZITE SEBI I SRBIJI! PROSLEDITE OVAJ PROJEKAT PRIJATELJU I POZNANIKU!!!

 • Autor!
 • Vujanović Živojin
 • 069-155-41-22

RTS I RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ZAUSTAVITI PLJAČKU GRAĐANA I MALIH PRIVREDNIKA OD STRANE RTS I RTV? KAKO ORGANIZOVATI RTS I RTV?

 •  Autor!
 • ing Vujanović Živojin
 • 069-155-41-22
Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top