Elementor Header
Privrednici su:

LAZENDIĆ RUŽICA građevinski inženjer

LAZENDIĆ RUŽICA građevinski inženjer

Ovu priču, kako sam napravila projektni biro i kako sam postala dobar projektant, poklanjam čitaocima, sa namerom da na bazi mog životnog iskustva, oni postanu uspešniji u biznisu i bolji projektanti.

alt

alt

Ovo je projekat porodične kuća u Futogu, koja je izgrađena.

Zvanje građevinskog inženjera stekla sam na VGT u Subotici. Diplomirala sam 1978 godine, bila sam odlična studentkinja, natprosečna. Ovo ne pričam da se hvalim, nego da pošaljem poruku mladima, da je potrebno biti dobar student i na vreme završavati studije.

Dok sam studirala, ja sam se zaljubila u kolegu iz klupe, koji je takođe građevinski inženjer i sa kojim i danas živim u srećnom braku. Rodila sma dvoje dece, sina i ćerku, koji su budući građevinski inženjeri.

alt

alt

Ovo je projekat 2 porodične kuća u Futogu, koja je izgrađena.

1978 godine zaposlila sam se u GIRO ZIDAR u Bečeju i radila poslove, Projektant organizacije građenja. Podsećam! GIRO ZIDAR iz Bečeja, bilo je građevinsko preduzeće sa 1.200 zaposlenih. Prose?na neto plata bila je 1.000 DM, što je više od današnjih 1.000 eura. Ja mislim, da danas u Srbiji ne postoji građevinsko preduzeće koje ima 1.200 zaposlenih radnika.

Ovo vreme, dok sam radila kao projektant organizacije građenja, lično smatram izgubljenim vremenom. Mogla sam i trebala nešto drugo raditi. Da sam radila na gradilištu, znanje i iskustvo, koje bi stekla na gradilištu, pomoglo bi mi da pre postanem dobar projektant i dobar menadžer u voženju projektnog biroa.

alt

alt

Ovo je projekat 3 porodične kuća u Futogu, koja je izgrađena.

Ponekad dođu teška vremena, vreme kad ne pomaže ni diploma ni znanje, vreme kad je potrebno naći rešenje da se preživi. Takvo vreme bilo je kod nas devedesetih, bile su mesečne plate 5 DM.

To vreme je bilo teško, ne ponovilo se, ne može se objasniti ni prepričati. Posla nije bilo, a znanje i diploma nisu bile potrebne. Ja se nisam predala, posadila sam kupus i prodavala ga na pijaci. Ovo pričam, ne da bi kukala, da bi od sebe pravim žrtvu i heroja, već da poručim! U teškim vremenima, čovek ne sme da se preda, mora da traži rešenje za sebe i svoju porodicu.

alt

alt

Ovo je projekat  poslovnog objekta u Veterniku.

1996 godine krenula sam u projektovanje i danas se mogu pohvaliti projektima koje sam isprojektovala i projektnim biroom koji sam napravila.

alt

Stambeno poslovni objekat u Zrenjaninu.

Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top