Elementor Header
Privrednici su:

Učinak ,, Ekonomskih eksperata ,, Srbije

Učinak ,, Ekonomskih eksperata ,, Srbije

( Kako je propala privreda u Srbiji )

Ove fotografije pričaju priču o propasti Srpske industrije i o neznanju ili lošim namarama  Ekonomskih eksperta Srbije koji su ovaj sisitem uspostavili.Ovaj primer iz Bečeja govori o propasti Srpske privrede i pogrešnoj ekonomskoj politici koju su uspostavili ekonomski eksperti. ( Primer se mogao uzeti iz bilo kog grada u Srbiji jer je situacija potpuno ista. )

 

Da li iz neznanja ili zle namere ekonomski eksperti napravili su takav ekonomski sistemu u Srbiji da se ništa ne isplati proizvoditi, postojeća proizvodnja je uništena, radnici su ostali bez posla a domaćim privrednicima je oduzeto pravo da razmišljaju o proizvodnji jer se sve uvozi.

 

Bečej je 1989 godine zapošljavao oko 15.000 radnika u industriji i bio na drugom mestu po razvijenosti industriske proizvodnje u bivšoj SFRJ, odmah iza Maribora, uzimajući u obzir broj građana i broj zaposlenih u industriji a danas 2012 godine u Bečeju je zaposleno manje od 2.000 radnika.

 

O učinku ekonomskih eksperata govore dole prikazane fotografije.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Koje su zablude ili prevare Ekonomskih eksperata Srbije?

 

Prva zabluda ili prevara!

 

Ekonomski eksperti tvrdili su da građani i država Srbija mogu lepo da živeti od pružanja usluga pa su zato ugasili celokupnu domaću proizvodnju a zaboravili su da navedu primer, koji to narod i država žive od pružanja usluga.

 

 

Druga zabluda ili prevara !

 

Ekonomski eksperti ubedili su naše političare da treba da donesu ovakav zakon o privatizaciji koji je: ugasio domaću proizvodnju, ukino konkurenciju, ostavio radnike bez posla a tržište Srbije otvorio samo za uvoznu robu.

 

Vlast je zakonom omogućila da pojedinci kupe fabriku za 1.000.000 dina verujući da će novi vlasnik kroz nastavak proizvodnje ostvariti svoj interes da zaradi a kupac je ostvario svoj interes tako što je: otpustio radnike, mašine prodao kao polovne, opremu isekao i prodao kao staro gvožđe i zaradio 4.000.000 dinara.

 

Zakon je omogućio da vlasnik velike građevinske firme kupi sve male građevinske firme, ( koje se bave izgradnjom i održavanjem puteva, ) na teritoriji pola Srbije sa namerom da uništi svoju konkurenciju i svoju firmu stavi u povlašten položaj na tržištu Srbije.

 

Zakon je omogućio da strane firme kupe preduzeće u Srbiji sa namerom da domaću proizvodnju ugase da bi stvorili prostor na tržištu za plasman svojih priozvoda a objekte od kupljene firme pretvore u magacina.

 

Treća zabluda ili prevara !

 

Ekonomski eksperti tvrde da je Srbija poljoprivredna zemlja, da može da živi od poljoprivrede i da zato treba povećati subvencije u poljoprivredi.

 

Ekonomski eksperti zaboravili su da kažu da u razvijenim zemljama od poljoprivrede živi manje 10% stanovništva i da za subvencije u poljoprivredi novac zarađuje domaća industrija. Pitam ekonomske eksperte šta će u Srbiji da radi 90% stanovništva i ko će zaraditi pare za subvencije u poljoprivredi ako ste ugasili domaću proizvodnju?

 

Četvrta zabluda ili prevara !

 

Ekonomski eksperti tvrde da možemo oživeti domaću ekonomiju javnim radovima, izgradnjom autoputeva i mostova i podsećaju na iskustvo SAD koja je zaustavila recesiju 30 godina prošlog veka sa projektom javnih radova odnosno izgradnjom autoputeva i mostova.

 

Gospodo ekonomski eksperti, tačno je da veliki gra?evinski radovima postiče proizvodnju u drugim granama i to se može ostvariti u SAD, Nemačkoj ili drugoj velikoj državi ali u Srbiji ne može.Nismo mi protiv izgradnje autoputeva i mostova, oni su trebali da se izgrade davnoa ali smo protiv laži i prevare.

 

Pitamo ekonomske eksperte Srbije šta i kako su domaćoj privredi doprineli radovi na izgradnji autoputa i mostova u Srbiji? Za izgradnju autoputeva i mostova u Srbiji domaća privreda dala je radnu snagu, cement i šljunak a armaturu, čelik, građevinske mašine, prevozna srestva, kranove, dizalice, oplatu, skele itd dala je uglavnom Nemačka privreda. Pa se može reći da ovi radovi pomažu razvoj Nemačke privrede.  

 

Peta zabluda ili prevara !

 

Ekonomski eksperti Srbije razvili su teoriju da se Srbija može razviti samo uz pomoć stranih investitora pa su celokupni sistem podredili toj ideji.

 

Stranim investitorima daju besplatno građevinsko zemljište, oslobađaju ih plaćanje nadoknade za komunalnu infrastrukturu, oslobađaju ih obaveze da plaćaju poreze i doprinose i daju im 10.000 eura po svakom zaposlenom radniku a sve ovo plaćaju domaći mali privrednici. Ovakav sistem naše vlasti prema domaćim privrednicima ( posebno prema malim ) je poguban po narod, državu i ubijaja svaku ideju o domaćoj proizvodnji a bez domaće proizvodnje nama nema budućnosti.

 

I pored ovakvog povlaštenog stava naše vlasti prema stranim investitorima stranih investitora neme,  ( ovu tvrdnju potvrđuju gore prikazane fotografije koje pokazuju da su nam industriske zone prazne i zarasle u korov ) a neće ih ni biti jer bilo koji investir  koji ulaže u proizvodnju, razmišlja kako buduće proizvode da proda na tržištu Srbije a sa ovakvom ekonomskom politikom gde se uvozi sve i svašta, ovakvim platama i ovolikom nezaposlenošću nema kupaca za njihovu robu pa nema ni ulaganja u proizvodnju.

alt

 

Zašto smo ovu priču ispričali ?

 

Ovu priču pričamo sa namerom da čitaoce, privrednike i političare postaknemo na razmišljanje gde smo pogrešili u postavljanju ekonomskog sistema koji je uni[tio privredu Srbije, ko je kriv za ovu propast i šta smo trebali da uradim da ne bi ovako propalii.

 

 

KAKO NAŠI PUT SPASENJA ZA NAROD I DRŽAVU

( Kako naći svetlo na kraju tunela )

alt

Sve dosadašnje vlasti R. Srbije zakonima su štitili interese krupnog kapitala a mali privrednici politi?arima trebaju samo za vreme izbora.

 

Da bi našli put spasenja za narod i državu potrebno je izgraditi takav sistem koji će: malim privrednicima dati šansu da uspeju u svom biznisu, pokrenuti proizvodnju, zaposliti radnike i stvoriti investitora i kupca. Da ne bi ponovo lutali i pravili greške u pravljenu ekonomskog sistemada potrebno je organizovati okrugli sto sa temom gde smo pogrešili kod izbora koncepta privatizacije, ko je pogrešio i kako je trebao društvenu imovinu privatizovati da bi dala pozitivan rezultat.

 

Treba kroz konkurenciju ideja-projekata kako pokrenut proizvodnju, naći način da se u ovim praznim fabrikama pokrene proizvodnja a konkretne ideja-projekat kako konkretni problem reši prestaviti javnosti na državnoj televiziji.

 

Kao doprinos ovoj priči prilažem projekat ,, Kako pokrenuti proizvodnju,, koji možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije http://www.privrednicisrbije.rs/aktuelno/118-kako-pokrenuti-proizvodnju.html

 

Kako mali privrednici i građani mogu pomoći u traženju puta spasenja za narod i državu ?

 

Pozivam čitaoce i male privrednike da ovu priču šire sa ciljem da nateramo prestavnike vlasti da izgrade takav sistem koji će: pokrenuti domaću proizvodnju, zaposliti radnike, povećati plate-penzije i tako obezbediti kupca i investitora.

 

KAKO VI MOŽETE POMO?I ?

NAPOMENA!!!

POMOZITE SEBI I SRBIJI! PROSLEDITE OVAJ PROJEKAT PRIJATELJU I POZNANIKU!!!

 

  1. Možete uplatiti donaciju na račun udruženja: 205-68848-57 ( Podaci o udruženju: Udruđenje gra?evinskih inženjera Srbije ? UGIS : PIB 103192730, MB 08804265, Tekući račun 205-68848-57. )
  2. Ukoliko želite da budete anonimni, donaciju možete uplatiti na račun:160-5800100184731-95.
  3. Možete svoju firmu reklamirate na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs (MOŽE VAŠA REKLAMA BITI NA MEST, POSTAVLJENE REKLAME, ZVEZDA-BOJE)
  4. Možete kupovati, robu i usluge, od ŽAD-INŽENJERINGA.

Vi sudite i ocenjuj te, koliko je ovaj projekat vredan!!!

TOLIKO OD NAS!!!  Udruženje Privrednici Srbije i Udruženje građevinskih inženjera Srbije ? UGIS !!!

SAD STE VI NA REDU!!!!!

Sa poštovanjem !

 

 

  • Predsednik UGIS i
  • Predsednik udruženja Privrednici Srbije
  • Ing Vujanoviž Živojin
  • Kont.tel. 069-155-41-22

 

Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top