Elementor Header
Privrednici su:

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!

Narode moj!

Ovaj projekat, koji Dragan Đilas predlaže je, KATASROFA za narod i državu.

Đilas predlaže, da se država zaduži za 3 milijarde eura i da te pare podeli privrednicima ? poslodavcima, bogatašima. Ovaj predlog je nelogičan i ekonomski štetan za ceo narod i državu, a korist će imati samo bogataši.

Đilas predlaže, da Vlada R. Srbije zadužiti svakog građanina R. Srbije za 430 eura, odnosno za 1.030 eura( Računica: Dug po glavi stanovnika je: 3.000.000.000/7.000.000 = 428,57 eura. Ali dug moraju vrati, oni koji imaju prihod, to su radnici i penzioneri, pa stvarni dug po glavi stanovnika iznosi: 3.000.000.000/3.910.069 = 1.030,93 eura)

Obrazloženje:

DA BI DRŽAVA NEKOME DALA 3 MILIJARDE DOLARA, ONA OD NEKOGA, TE PARE MORA UZETI. TO ZNAČI DA DRŽAVA TREBA DA UZME TRI MILIJARDE EURA OD PENZIONERA, DOKTORA, UČITELJA I RADNIKA, DA BI IH DALA PRIVREDNICIMA ? POSLODAVCIMA, BOGATAŠIMA. ODNOSNO, GRADI SE SISTEM, GDE SIROTINJA FINANSIRALA BOGATAŠE.

PREDLAŽEM VLADI R. SRBIJE, DA ZAKONIMA SPRE?I OVAKVE DEVIJACIJE NAŠIH TAJKUNA, JER AKO TO NE URADI, ONA ĆE BITI ODGOVORNA ZA UBIJANJE NARODA I DRŽAVE.

ZATO PREDLAŽEMO DA SE DONESE ZAKON KOJI ĆE ZABRANITI DAVANJE SUBVENCIJA, DELJENJE NARODNIH PARA, I DA SE OMOGUĆI DRŽAVI, DA POMAŽE RAZVOJ DOMAĆE PROIZVODNJE KROZ ORTAČKO UDRUŽIVANJE DRŽAVE I PRIVREDNIKA.

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!Šta ne valja u Đilasovom projektu?

Ne valja ništa! U ovij analizi navodim samo 3 tačke!

Tačka 1 Đilasovog projekta!

Đilas, pod rednim brojem 1 svog programa predlaže da 80% plate radnika snosi država!!! Ovaj predlog je van pameti! Zašto bi, država, odnosno sirotinja plaćala obaveze preduzetnika ? poslodavaca. ( Zašto bi: doktori, penzioneri, profesori, radnici plaćali obaveze privrednika ? poslodavaca? ZAŠTO!!! )

Ozbiljni privrednici – poslodavci, koji planiraju de nastave svoj biznis i posle ove epidemije, oni će naći rešenja, kako da sačuvaju svoje radnike. Rešenje ovog problema je, da poslodavac i radnik podele teret krize. (Na primer! Poslodavac plati doprinose na minimalac, a radnik od države digne kredit u visini svoje plate po povoljnim uslovima, i tako zajedno prođu kroz krizu.).

Kažu, mnogi radnici će ostati bez posla!!! To je tačno, mnogi radnici ostati će bez posla jer ne rade, i tu država treba da pomogne, ali na logičan i društveno opravdan način.

NAŠ PREDLOG !!!

Predlažemo Vladi R. Srbije da Đilasov predlog odbaci kao neozbiljan, i da ukine subvencije koje ona daje, ali da ona, država, građanima koji su ostali bez posla ili im je smanjena plata, ponudi kredit u visini 4 prosečne plate u R. Srbiji, po povoljnim uslovima. (Detaljnije objašnjenje ovog predloga, možete pročitati na sajtu Privrednici Srbije www.privrednicisrbije.rs .)

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!

 

Tačka 6 Đilasovog projekta!


Đilas, pod rednim brojem 6 svog programa predlaže da se POSLODAVCIMA UKINE OBAVEZA PLAĆANJA POREZA NA DOBIT ZA 2019 godinu.

Ovaj predlog je stvarno nerazuman i nelogičan. Ja ovo mogu da razumem kao pohlepu pojedinih privrednika, poslodavaca i bogataša. Ljudi koji misle samo o svom bankovnom računu, gde im narod i država služe kao sredstvo za uvećanje svog bankovnog računa. Narod im treba: kao je rat, da brani njihovu imovinu, kad su izbori, da im da svoj glas i kao potrošači njihove robe i usluga. (Napominjem da svi privrednici ne razmišljaju ovako, kao Dragan Đilas. Na primer!! Ja, autor ovog teksta, sam privrednik već 32 godine i ne mislim kao Dragan Đilas, ja mislim da treba platiti porez na dobit)

Narode moj, treba da znamo, ako želimo da Srbija bude: savremena, ekonomski razvijena, pravedna i poštovana, onda svi moraju da plaćaju porez, naravno prema svojoj ekonomskoj snazi. Jednostavno rečeno, mora se plaćati i porez na dobit.

Tačka 12 Đilasovog projekta!

Đilas, pod rednim brojem 12 svog programa predlaže da se UKINE PLAĆANJE POREZA NA IMOVINU.

I ovaj predlog je nelogičan i nerazuman.

Valjda je logično, da u ovoj krizi najviše treba da plate oni koji imaju, oni koji su bogati. Logično bi bilo da predloži, da se poveća porez na imovinu, a to bi značili da bogati treba da više plate, on predlaže da se taj porez ukine. NE RAZUMEM!!!

Predlažemo Vladi R. Srbije da Đilasov predlog odbaci kao neozbiljan, I DA DONESE ZAKON O DODATNOM OPOREZIVANJU IMOVINE FIZI?KIH I PRAVNIH LICA.

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!

PREDLAŽEM!!!

IZVOD IZ NAŠEG PREDLOGA!!!

 • 1.  Ako koristimo logiku i mozak, trošak ove ekonomske krize, izazvana virusom Covid ? 19, treba da plati, onaj ko ima više para, odnosno, ko je bogatiji.
 • ZATO, VLADA R. SRBIJE TREBA DA NAPIŠE, DA PREDLOŽI, DA DONESE ZAKON ?ZAKON O DODATNOM OPOREZIVANJU IMOVINA?.OBAVEZU PLAĆANJA OVOG POREZA IMAJU SVI GRAĐANI R. SRBIJE, SVI KOJI PRIVREĐUJU U R. SRBIJ: PREDUZETNICI, SVA PRAVNA I FIZIČKA LICA I FIRME NAŠIH GRAĐANA, PA I ONE KOJE SE NALAZE U PORESKIM RAJEVIMA, BANKE, OSIGURAVAJUĆA DRUŠTVA, ITD.
 • Predlažem sledeće stope: imovina do 100.000 plaćao bi dodatni porez od 0,25%; imovina od 100.000 do 500.000 plaćao bi 0,50%; od 500.000 do 1.000.000 platio bi 0,75% i preko 1.000.000 eura, plaćao bi 1% porez. ( Vlast kaže!!! Dragan Đilas ima ličnu imovinu, koju je prijavio, vrednu 25 miliona, a njegove firme su vredne preko 500 miliona eura. Ako u Srbiji ima tako bogatih građana, a ima ih, zato je ovaj predlog, gde bogati treba da daju malo više, logičan. Pitam sebe i vas Zašto Dr. Siniša Mali nije predložio ovakvo nešto???
 • Računica: Ako bi Vlada. R. Srbije prihvatila ovaj moj predlog, o dodatnom oporezivanju, onda bi to bilo ovako:
 1. Onaj ko ima imovinu vrednosti, kuća ili stan, na. prim. od 30.000 eura, platio bi porez 75 eura.
 2. A bogati, na primer: Dragan Đilas, na imovinu od 25.000.000, platio bi 240.000 eura,
 3. A firma Dragana Đilasa, na vrednost firme od 500.000.000, platio bi 5.000.000 eura.
 • Pitam!!! Zar ovo nije logično???)

Ostalo vidi na sajtu Privrednici Srbije na web adresi : https://www.privrednicisrbije.rs/aktuelno/349-odgovor-drzave-na-ekonomsku-krizu.html

Poštovani čitaoci, predlažem vam da pogledate Đilasov program za oporavak privrede i da sami donesete sud.

Program se nalazi na ovoj web adresi: https://www.facebook.com/StrankaSlobodeIPravde/?eid=ARB4GwNxY05GIp9-iNAA47V7oh1yyFABuFdzeOOSKmVklsfBmzDu3kdPEH1Rk4hnLYRzLnjkv3gkph64

Napomena!!!

Mnogi privrednici, koji su naučili da od države primaju subvencije, bit će protiv ovog mog predloga, i zato će kritikovati ovaj moj predlog. Ali, ja vas podsećam da država, odnosno mi građani Srbije, moramo platiti lečenje naših građana od Korona virusa. Koliko to košta, pokazuje primer iz SAD. Lečenje od Korona virusa u SAD košta 35.000 $, i to su građani obavezni da plate, ako nisu osigurani. Zato mislim da država, odnosno mi građani, ne trba da plaćaju obaveze privrednika ? poslodavaca, dosta je što ćemo morati platiti ovo lečenje.

KRITIKA ĐILASOVOG PROJEKTA, 20 MERE ZA OPORAVAK PRIVREDE!!!

Nadam se da Vlada R. Srbije neće prihvati Đilasov predlog, nego će u donošenju zakona koristiti logiku i pravdu. Ako nas posluša, onda će biti sledeće:

 • Država neće zadužiti građane, a što bi bilo odlično i pametno. Đilasov predlog predviđa da država svakog građanina, posredno, zaduži sa 430, odnosno za 1.030 eura. ( Pitam!!! Zašto bi ja i naći unuci plaćali nečiji dug. )
 • Građani i privrednici, podići će kredite da reše svoje probleme, a to će podsticati potrošnju, proizvodnju, zapošljavanje i povećati plate!
 • Građani i privrednici, vratiti će kredit, bar njih 90% , što bi bilo odlično i ekonomski vaspitno. Ako 10% građana ne vrate kredit, to bi bio podnošljiv rizik posla!
 • Poslodavci ? privrednici i građani bi naučili da svoje ekonomske probleme rešavaju udruživanjem ili kreditom, a ne putem subvencija, što je ekonomski zdravo, logično i društveno opravdano. Naučili bi da traže posao, poslovne partnere, i da vraćaju kredita, a što će pojedinca i društvo vuče napred. TREBA DA ZNAMO DA PODNOŠLJIVI KREDITI POJEDINCE I DRUŠTVO VUKU NAPRED. Ako ne verujete u ovu tvrdnju, pogledajte oko sebe. Oni koji imaju kredite, ti lepo žive i imaju pozamašnu imovinu. ( Sad svaki veliki poslodavac razmišlja, kako da od države dobije besplatne pare, i u tom pravcu pravi projekte, a ne razmišlja, kako da napravi nove poslove. ).

Gospodine, Dragan Đilas!

Ukoliko želite da pomognete narodu i državi, da izađe iz ove krize, onda počnite da skupljate ideje i projekte, kako izaći iz krize, i prestavite ih javnosti.

Poverenje građana možete dobiti, samo ukoliko budete prestavili logične projekte, koji bi rešili konkretni problem.

Predlažem vam da pročitate projekat ?KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE? koji nudi rešenje kako pokrenuti domaću proizvodnju, odnosno, kako izaći iz ove krize.

Projekat se nalaz na sajtu Privrednici Srbije , na web adresi:https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/274-kako-tajkune-oporezovati-.html

Gospodo čitaoci! Predlažem vama da pročitate projekat ?KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE?, da ga ocenite i uporedite sa Đilasovim projektom.

Napomena!!!

Mnogi privrednici, koji su naučili da od države primaju subvencije, bit će protiv ovog mog predloga, i zato će kritikovati ovaj moj predlog. Ali, ja vas podsećam da država, odnosno mi građani Srbije, moramo platiti lečenje naših građana od Korona virusa. Koliko to košta, pokazuje primer iz SAD. Le?enje od Korona virusa u SAD košta 35.000 $, i to su građani obavezni da plate, ako nisu osigurani. Zato mislim da država, odnosno mi građani, ne trba da plaćaju obaveze privrednika ? poslodavaca, dosta je što ćemo morati platiti ovo lečenje.

Nadam se da Vlada R. Srbije neće prihvati Đilasov predlog, nego će u donošenju zakona koristiti logiku i pravdu. Ako nas posluša, onda će biti sledeće:

 • Država neće zadužiti građane, a što bi bilo odlično i pametno. Đilasov predlog predviđa da država svakog građanina, posredno, zaduži sa 430, odnosno za 1.030 eura. ( Pitam!!! Zašto bi ja i naši unuci pla?ali nečiji dug. )
 • Građani i privrednici, podići će kredite da reše svoje probleme, a to će podsticati potrošnju, proizvodnju, zapošljavanje i povećati plate!
 • Građani i privrednici, vratiti će kredit, bar njih 90% , što bi bilo odlično i ekonomski vaspitno. Ako 10% gra?ana ne vrate kredit, to bi bio podno�ljiv rizik posla!
 • Poslodavci ? privrednici i gra?ani bi nau?ili da svoje ekonomske probleme rešavaju udruživanjem ili kreditom, a ne putem subvencija, što je ekonomski zdravo, logično i društveno opravdano. Naučili bi da traže posao, poslovne partnere, i da vraćaju kredita, a što će pojedinca i društvo vuče napred. TREBA DA ZNAMO DA PODNOšLJIVI KREDITI POJEDINCE I DRUšTVO VUKU NAPRED. Ako ne verujete u ovu tvrdnju, pogledajte oko sebe. Oni koji imaju kredite, ti lepo žive i imaju pozamašnu imovinu. ( Sad svaki veliki poslodavac razmišlja, kako da od države dobije besplatne pare, i u tom pravcu pravi projekte, a ne razmišlja, kako da napravi nove poslove. ).

Gospodine, Dragan Đilas!

Ukoliko želite da pomognete narodu i državi, da izađe iz ove krize, onda počnite da skupljate ideje i projekte, kako izaći iz krize, i prestavite ih javnosti.

Poverenje građana možete dobiti, samo ukoliko budete prestavili logične projekte, koji bi rešili konkretni problem.

Predlažem vam da pro?itate projekat ?KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE? koji nudi rešenje kako pokrenuti domaću proizvodnju, odnosno, kako izaći iz ove krize.

Projekat se nalaz na sajtu Privrednici Srbije , na web adresi:https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/274-kako-tajkune-oporezovati-.html

Gospodo čitaoci! Predlažem vama da pročitate projekat ?KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE?, da ga ocenite i uporedite sa Đilasovim projektom.

Napomena!!!

Ovaj projekat ?KAKO TAJKUNI DA ODKUPE SVOJE GREHOVE? poslat je Vladi R. Srbije 2014 godine. Vlada R. Srbije ovaj projekat nije prihvatila, jer ona podržava interese krupnog kapitala, i donosi zakone u interesu krupnog kapitala. Zato nam narod i beži iz Srbije.

Poziv profesorima!!!

Pozivam profesore svih fakulteta, da pročitaju Đilasov projekat i da ga javno ocene. Posebno pozivam sve profesore ekonomskih fakulteta da ocene Đilasov projekat i da ga javno ocene.

Pitam profesore ekonomskog fakultete!!! Koju bi ocenu, iz predmeta OSNOVI EKONOMIJE, dobio student, ako bi na ispitu njegov odgovor bio kao Đilasov projekat?

Posebna napomena!!!

Poštovani čitaoci, treba da znate!!! Ja, autor ovog teksta i projekta, nisam član ni jedne partije. Ja sam građevinski inženjer i preduzetnik -privatnik već 32 godine; nikad od države nisam dobio ni jedan dinar, a nisam ni tražio; nisam kupio ni jedno društveno preduzeće, jer sem tada smatrao i sad smatram da je to pogrešno i štetno za narod i državu, i da je to prevara. Redovno sam plaćao plate radnicima i porez državi i nikada moj žiro račun nije bio blokiran . Ubeđen sam da postoje rešenja za ove naše probleme. Ali ta rešenja treba tražiti, ne treba ?utati. Zato vam ovo i šaljem.

 • Sa poštovanjem!
 • Autor teksta!
 • Vujanović Živojin grđ.. inž.
 • +38169-155-4122
Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top