Elementor Header
Privrednici su:

Ko je ko u Bečeju

Ko je ko u Bečeju?

Vujanović Živojin građevinski inženjer

Početna ko je ko

O meni!

Ja sam: otac, suprug, građevinski inženjer, privrednik, Predsednik udruženja građevinskih inženjera Srbije -UGIS, Predsednik udruženja Privrednici Srbije, autor projekata: ISTINA, KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE, SPAS, SAPP, KAKO GRAĐEVINSKOJ PRIVREDI OBEZBEDITI VIŠE POSLA, KAKO I ZAŠTO TREBA SPASITI PIK BEČEJ itd.

Rođen sam u Tuzli 1956 godine, osnovnu i srednju građevinsko arhitektonsku školu završio sam u Tuzli, a zvanje GRAĐEVINSKI INŽENJER stekao sam u Subotici.

Bio sam odličan student, bio sam student generacije na prvoj godini, i tada sam dobio novčanu nagradu u visini jednomesečnog studenskog kredita i knjigu.

U Bečej sam došao 1978 godine sa tadašnjom devojkom, a sadašnjom suprugom, ( studentska ljubav ) u nameri da ostanemo 6 meseci, i tih 6 meseci traje i danas, punih 44 godine. Postao sam Bečejac, Bečej je moj grad, u njemu žive dobri ljudi i zbog toga sam srećan.

Porodica!

Oženjen sam, u braku sam sa Branislavom Vujanović punih 43 godine, i zbog toga sam srećan i zahvalan Bogu što mi je podario takvog životnog saputnika.

Supruga je takođe građevinski inženjer, radila je u Zidaru i u Direkciji za izgradnju Bečej – Stankom. Radila je svoj posao odgovorno i predano, sad je u penziji.

Supruga mi je podarila ćerku Aleksandru-Sanju, koja živi i radi u Beogradu, udata je i podarila mi je unuka i unuku.

Ćerka Aleksandra-Sanja je u osnovnoj i srednjoj školi bila odličan učenik, Vukovac, išla je i u istraživački centar Petnica iz Matematike, a Građevinski fakultet završila je u Beogradu. Bila je student generacije na drugoj godini građevinskog fakulteta. Formirala je svoju porodicu, radi, ima dvoje dece i skladan brak i zbog toga sam mnogo srećan. 

Smatram da smo mi, supruga i ja, dosta doprineli da nam ćerka bude dobro vaspitana, vredna, radna i odgovorna.

Najveći uspeh svakog čoveka, pa i moj,  je kad svoju decu izvedeš na pravi put, kad ih naučiš da budu vredni radni i odgovorni.

Posao!

Rad u društvenom sektoru!

Radio sam 11 godina u, Zidar Bečej, i to kao: inženjer gradilišta, šef gradilišta, upravnik gradnje i direktor sektora, ( sektor je imao 150 radnika ).

Kao odgovorno lice, izgradio sam mnogo stambenih, i privrednih objekata. Ja ću spomenuti samo jedan, kao odgovorno lice, izgradio sam Fabriku vode u Bečeju.

Samostalni privrednik!

1989 godine otvorio sam samostalnu firmu, postao sam samostalni privrednik, što i danas radim. 33 godina sam samostalni privrednik, 33 godine plaćam poreze i doprinose i radnicima platu, nisam dužan nikom itd.

Kao samostalni privrednik izgradio sam 3 mosta, veličine kao ovaj Bečejski preko kanala, i to u Binguli kod Šida, Živinicama i Šipovu i imao proizvodnju prefabrikovanih elemenata, proizvodio sam betonske hranilice.

Kad su nastupili teški dani, kad nije bilo posla, kad je plata u društvenom sektoru bila 10 i 20 DM maraka, ja sam otvorio butik i uz pomoć tog biznisa, u teškim vremenima, svojoj porodici obezbedio sam pristojan život.

Bavim se izvođenjem građevinskih i građevinsko zanatskih radova, vršenjem stručnog nadzora i trgovinom građevinskim materijalom. ( Primer! Kao izvođač radova rekonstruisao sam poslovni prostor Alfa banke u Bečeju, Novom Bečeju, škole, dečija obdaništa i mnoge druge stambene i privredne objekte, a kao nadzorni organ  radio sam za OTP banku, škole, obdaništa itd. Kao trgovac građevinskim materijalom imao sam svoju prodavnicu ŽAD-INŽENJERING. )

Kao penzioner i dalje radim. Bavim se projektovanjem, legalizacijom, vršim stručni nadzor i investitorima dajem savete prilikom izvođenja radova.

Predsednik udruženja građevinskih inženjera Srbije – UGIS

2003 godine osnovao sam Udruženje građevinskih inženjera Srbije – UGIS, i tada sem izabran za predsednika udruženja. Osnivačka skupština bila je u Subotici, a sve ostale godišnje skupštine bile su u Beogradu. Ciljevi udruženja su, da se afirmiše struku, građevinski inženjer, i da se bori za interese građevinskih inženjera, tako što će predlagati rešenja određenih problema.

Predsednik udruženja Privrednici Srbije

Veliki broj članova udruženja „Udruženje građevinskih inženjera Srbije – UGIS“ bio je istovremeno, građevinski inženjer i privrednik, imao je svoju firmu pa smo mi odlučili da napravimo udruženje Privrednici Srbije sa ciljem da pišemo projekte, kako rešiti određeni problem, i da te projekte javno objavimo, sa namerom da podstaknemo na razmišljanje čitaoce  i privrednike. Zato smo i napravili sajt Privrednici Srbije, privrednicisrbije.rs  gde smo te projekte objavili.

Projekti koje sam ja napisao:

 1. Projekat: ISTINA https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/346-kako-svetu-saoptiti-istinu-o-srbima.html

VIDI: https://www.youtube.com/watch?v=S3oktcZgYCg&t=680

Ovaj projekat nudi rešenje, Kako informisati građane velikih država o srpskom doprinosu razvoju svetske civilizacije, o srpskom doprinosu u izgradnji svetskog mira i o srpskom stradanju. Odnosno nudi rešenje, Kako privoleti vlade velikih zapadnih država da poštuju Srbiju i Srpski narod?

 1. Projekat: KAKO ZAUSTAVITI UMIRANJE SRBIJE? https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/345-kako-podstai-ranje.html

Ovaj projekat pokazuje : Koliko je Srbija izgubila stanovnika u poslednjih 25 godina, i nudi rešenje: Kako zaustaviti umiranje Srbije, odnosno: kako podstaći rađanje i kako zaustaviti iseljavanje?

U poslednjih 25 godina Srbija je izgubila oko 1.700.000 stanovnika ( milion i sedamsto hiljada stanovnika )

 1. ( milion ) stanovnikapobeglo je iz Srbije, zbog malih plata, a
 2. 000 građanaSrbije je više umrlo, nego što se rodilo.
 3. Projekat: PLASTENIK https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/301-kako-pomoi-plasteniku-proizvodnju.html

Ovaj projekat nudi rešenje, kako Vlada r. Srbije u saradnji sa lokalnom vlašću može pomoći razvoj plasteničke proizvodnje i kako može zaposliti 21.600 radnika na nivou republike, a 116 radnika na nivou opštine, u plasteničkoj proizvodnji povrća i cveća, po principu samo zapošljavanja.

 1. Ovaj projekat sam poslao nadležnim organima Bečej, nažalost službenici opštine nisu ni pročitali ovaj projekat ili ga nisu razumeli.
 1. Projekat: ZAŠTO I KAKO TREBA SPASITI PIK BEČEJ? https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/273-zato-i-kako-spasiti-pik-beej-od-propasti.html

Ovaj projekat nudi odgovor! Da li treba spasiti „Poljoprivredni kombinat PIK Bečej“ od propasti, i ako treba, kako

to uraditi?

Napomena:

Ovaj projekat, poslali smo na sledeće adrese:

 1. Predsedniku Vlade R. Srbije,
 2. Svim ministrima Vlade R. Srbije,
 3. Predsedniku R. Srbije,
 4. Vladi AP Vojvodina,
 5. Projekat SPAS https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/189-projekat-spas.html

Ovaj projekat nudi rešenje: Kako srpsku dijasporu uključiti u zakonodavnu i izvršnu vlast R. Srbije? Kako srpska dijaspora da pomogne, u traženju puta spasenja za narod i državu?

 1. Projekat: SAPP ( ŠTA  PROIZVODITI I KAKO ? ) https://www.privrednicisrbije.rs/projekti-i-ideje/245-srpska-agencija-za-posticanje-proizvodnje-sapp-.html

Ovaj projekat nudi rešenje! Kako država Srbija može pomoći, malim privrednicima, u organizovanju masovne proizvodnje poznatih – novih proizvoda, svetskog kvaliteta i modernog dizajna, i kako te proizvode prodati. Projekat pokazuje i kako: podsticati domaće preduzetništvo, produktivno zapošljavanje radnika i samozapošljavanje.

 1. Projekat; KAKO SPREČITI ZAGAĐIVANJE VAZDUHA I KAKO GRAĐEVINSKOJ PRIVREDI OBEZBEDIT VIŠE POSLA? https://www.privrednicisrbije.rs/component/content/article/283–kako-spasiti-svoju-firmu-od-propasti.html

Projekat nudi rešenje, kako obezbediti više posla građevinskoj privredi i kako napraviti zdravu sredinu za življenje. Odnosno, pokazuje šta: mali, srednji i veliki privrednici treba da uradimo, da bi imali više posla i više profita. Projekat je namenjen: vlasnicima firmi i preduzetnicima koji se bave proizvodnjom građevinskog materijala, trgovinom građevinskim materijalom i izvođenjem građevinskih radova.

 1. KRITIKA EKONOMSKOG PROGRAMA VLADE R. SRBIJE https://www.privrednicisrbije.rs/aktuelno/349-odgovor-drzave-na-ekonomsku-krizu.html

VIDI: https://www.youtube.com/watch?v=dTDtvflwg0w&t=21s

Projekat nudi ARGUMENTOVANU KRITIKU EKONOMSKOG PROGRAMA VLADE R. SRBIJE I NUDI REŠENJE, KAKO USPOSTAVITI PRODUKTIVNI EKONOMSKI SISTEM U SRBIJI.

 

ŠTA NE VALJA U VLADINOM EKONOSKOM PROGRAMU?

Ne valja, što nas Vlada R. Srbije dodatno zadužuje za 5,1 milijardi eura, odnosno, dodatno će zadužiti svakog građanina Srbije za 1.300 eura.

Ovaj EKONOMSKIH PROGRAM, koji je donela Vlada R. Srbije, je LOŠ, ON JE KATASTROFALAN, i ništa dobro neće doneti ni narodu ni državi, baš naprotiv.

Vlada R. Srbije planira da zaduži narod za 5,1 milijardu eura, i da te pare podeli: 500 miliona eura planira da podeli punoletnim građanima, 100 eura po osobi, a 4,6 milijardi eura da podeli privrednicima – poslodavcima.

Ovaj predlog je, nelogičan i ekonomski štetan za ceo narod i državu, a od njega, korist će imati samo bogataši.

Pozdrav. Ing. Vujanović Živojin

Naslovna
Naslovna
Naslovna
Scroll to Top